Spiste Frokost Hos Kebabmand Hver Dag I Tre år

 På Ordrup Gymnasium elsker eleverne kebab. Meget belejligt ligger nærmeste kebab sted, Nemos Kebab, kun 100 meter fra skolens område, og det besøger flere hundrede af eleverne fast hver dag.

En af sidste års 3.g-klasser var endda så vilde med de barberede kødstrimler, at den opkaldte sig selv "3. Kebab". Hele 90% af klassen indtog frokost hos Ali og Bülent i Nemos Kebab, hvor der er rygende travlt alle hverdage i tidsrummet mellem klokken 11:30 og 12:00. Her vælter det ind ad døren, og eleverne står nærmest på nakken af hinanden i den lille butik på Hyldgårdsvej i Charlottenlund.

"Vi skal holde tungen lige i munden for at følge med i bestillingerne, men heldigvis ved vi, hvad de skal have hver især. Det lærer man efterhånden," siger Ali Savran.

Variationen i 3. kebab var da også overskuelig.

"Altså i lige netop den klasse ville de allesammen bare have durumruller hver dag. Det var durumrulle-klassen," griner Ali og tager beviset på elevernes trofasthed ned fra væggen.

"Det er et rigtig fjollebillede. Da de kom til frokost en dag, sagde de, at de gerne ville lave et sjovt billede til minde om os, nu hvor de snart var færdige med skolen. Det blev så det her," siger Ali, der fik et kælenavn af 3. Kebab, som fortsat hænger ved.

"Når jeg går på gaden, så siger de ikke "Hej Ali". Nej, de siger "Hej Kærlighed", som henvisning til vores chiliolie. Jeg siger nemlig altid: "Skal I have lidt kærlighed i rullen, så nu hedder jeg ikke andet," siger han.

Læs mere på Gentofte lokalavisen